Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!
- Nadia Verstiuk
- 6 лист.
- Читати 1 хв
Професор, лікар-дієтолог, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує, що надмірна кількість солі в раціоні підвищує кров’яний тиск, а це значно збільшує ризик інфаркту та інсульту.
Близько 75%, ми споживаємо з магазинних продуктів і страв у закладах громадського харчування. Такі дані науковців: https://lnk.ua/BNEMMqlNG

Рекомендації від Олега Швеця:
🔹 перевіряй інформацію на упаковці продуктів,
🔹 купуй, де солі менше на 100 гр,
🔹 прибери сільничку зі столу,
🔹 соли менше страви при приготуванні.
Ще більше порад і корисної інформації про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
Добова рекомендована ВООЗ норма солі — не більше 5 грамів (одна чайна ложка без гірки). А українці в середньому споживають 12,6 г на добу. Такі дані національного дослідження STEPS https://lnk.ua/1V9kJxn4g




Коментарі