Організація здорового харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти
- Nadia Verstiuk
- 4 години тому
- Читати 1 хв

🌍 Сьогодні, в рамках другого дня Європейського тижня громадського здоров’я 2025, присвяченого глобальному здоров’ю та стійкості продовольчих систем, фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області провели важливий вебінар.
🥦 Тема зустрічі – організація здорового харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
🥗 Харчування є фундаментальною потребою людини, що безпосередньо впливає на її здоров'я та якість життя.
🍱 Збалансоване споживання необхідних речовин – білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів – є запорукою повноцінного функціонування організму.
🏢 Особливу увагу було приділено організації здорового харчування у школах та дитячих садках. Саме в цей період формуються харчові звички, які матимуть довготривалий вплив на здоров'я майбутніх поколінь.
👫 Для батьків надзвичайно важливо знати, що їхні діти отримують у навчальних закладах безпечну та корисну їжу.

Під час вебінару обговорювалися ключові питання:
✅ організація раціонального харчового режиму для школярів;
✅ визначення корисних та шкідливих продуктів для дитячого організму;
✅ правила організації харчування та контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів;
✅ особливості організації дієтичного харчування для дітей з певними потребами.
🔰 Ця зустріч стала важливою платформою для обміну знаннями та досвідом у сфері формування здорових харчових звичок у підростаючого покоління.
Запрошуємо всіх долучатися до наступних заходів та слідкувати за новинами на сторінці Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я – ВАФГЗ!
Comments