top of page

Здогадайся, де більше солі?

Сіль — не лише приправа на твоєму столі, але й невидимий інгредієнт у багатьох продуктах, які ти їси щодня.

 ВООЗ рекомендує не більше чайної ложки солі (до 5 грамів) на добу, щоб зберегти здоров’я серця і судин, українці ж споживають удвічі більше https://lnk.ua/R4aMMKy4J   


ree

А тепер уяви: ти з’їдаєш бутерброд — два шматочки ковбаси, сир, скибку хліба або пачку чипсів під серіал чи бургер — і тут може бути уся твоя добова норма солі!

Перевір себе – як думаєш, де саме більше солі: у крем-сирі чи феті, вареній ковбасі чи салямі?

Відповіді можуть виявитися несподіваними, але після них ти ретельно обиратимеш продукти та будеш уважніше читати їхні упаковки.



Чим менше солі у продукті — тим краще!

Тому читай упаковку на продуктах, де вказана поживна цінність: обирай ті, де менше солі на 100 г!




Ще поради й корисна інформація про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49    

Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!

Продукти:

 Ковбаса варена (лікарська) VS Салямі

 Піца VS Шаурма

 Сир фета VS Крем-сир

Коментарі


bottom of page