Здогадайся, де більше солі?
- Nadia Verstiuk
- 1 день тому
- Читати 1 хв
Сіль — не лише приправа на твоєму столі, але й невидимий інгредієнт у багатьох продуктах, які ти їси щодня.
ВООЗ рекомендує не більше чайної ложки солі (до 5 грамів) на добу, щоб зберегти здоров’я серця і судин, українці ж споживають удвічі більше https://lnk.ua/R4aMMKy4J

А тепер уяви: ти з’їдаєш бутерброд — два шматочки ковбаси, сир, скибку хліба або пачку чипсів під серіал чи бургер — і тут може бути уся твоя добова норма солі!
Перевір себе – як думаєш, де саме більше солі: у крем-сирі чи феті, вареній ковбасі чи салямі?
Відповіді можуть виявитися несподіваними, але після них ти ретельно обиратимеш продукти та будеш уважніше читати їхні упаковки.
Чим менше солі у продукті — тим краще!
Тому читай упаковку на продуктах, де вказана поживна цінність: обирай ті, де менше солі на 100 г!
Ще поради й корисна інформація про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!
Продукти:
Ковбаса варена (лікарська) VS Салямі
Піца VS Шаурма
Сир фета VS Крем-сир
















Коментарі