Щоб уникнути так званого перехресного зараження, відокремлюйте сире м’ясо, птицю, рибу та морепродукти від інших продуктів та готових страв.
- Nadia Verstiuk
- 13 черв. 2024 р.
- Читати 1 хв
👉 Для обробки сирих м’яса та риби використовуйте окреме кухонне приладдя (ножі, дошки), аніж для обробки інших продуктів.
👉 Ретельно мийте та висушуйте посуд, в якому знаходились сирі продукти, перш ніж покласти туди іншу їжу.
👉 Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб виключити можливість контакту між сирими та готовими стравами.
👉 У холодильнику сирі морепродукти та м’ясо мають бути розміщені нижче, аніж овочі, фрукти та готові страви!
А якщо вже захворіли – ОДУЖУЙТЕ!
Comments